KÉSZ Akadémia
Ok

8. osztályosoknak

A KÉSZ LABDARÚGÓ AKADÉMIA ALAPÍTVÁNY a fenntartókkal kötött együttműködési megállapodás alapján a Deák Ferenc Gimnáziumban és az Eötvös József Gimnáziumban egy-egy fociosztály indítására, támogatására kapott lehetőséget. Mindkét középiskolában a labdarúgást hivatásszerűen űzni akaró, az angol nyelvben és az informatikában jártas, kiemelkedően tehetséges sportolók nevelése a cél.

A felvételhez nem elegendő a játékügyesség, a tanulónak meg kell felelnie a gimnázium követelményeinek is. A felvételi vizsgakövetelményeket labdarúgásban az érintett középiskolák szakvezető tanárai és az alapítvány szakmai vezetői állították össze.

Az órarend lehetőséget biztosít arra, hogy a sportolók hetente iskolai keretek között 3-5 gyakorlati foglalkozáson (edzésen) és szükség szerinti elméleti foglalkozáson (sporttörténet, sportpszichológia, sportmenedzseri ismeretek stb.) vegyenek részt.
A labdarúgó akadémiai osztályok tanulóival szemben elvárás a majdani élsportolókat jellemző minden fontos tulajdonság: szorgalom, elkötelezettség, tanulni vágyás. Az iskolák fenntartják maguknak a jogot, hogy a nem megfelelő magaviseletű tanulót eltanácsolják az intézményből.

Az akadémiai osztályok tanulói az alapítvány szakembereinek segítségével a képzettségüknek megfelelő egyesületben versenyeznek, jellemzően a Tisza Volán SC utánpótlás korosztályú csapataiban.

Információ:
Marton Gellért (30/467-7407)


nyil
Hátország: szombaton búcsúzik az évtől az Interliga

nyil
KÉSZ KUPA 2012. október 13–14.

nyil
Szép szegedi sikerek a Cordial Kupán
A csapatHajráMegnyitó